Saturday, December 11, 2010

ll kamu jelez @ penyibuk ??? ll



owwwhhhh..tengah-tengah malam ni tetiba terfikir pulak bende alah ni...

ingatkan nak buat macam kuiz la kat facebook tapi rasenye baik buat kat blog dulu supaya idea menjadi lebih mantap kalau ++++idea korang jugak (jadi sila lah komen bagi idea yerk...hehe)...

ceritanya begini rasanya...hatiku sengsara..melihat dia...hatiku luka...kerna tergoda oleh cinta...
okeeyhhh sudah menyanyi...

korang ni jenis jelez ke penyibuk?



SITUASI 1 :

adalah si dia ni duk buat status relationship with Minah Vavavoommm / Mamat kebabooomm ...

REAKSI KORANG :

JELES = cehhh...mentang2 ada awek/pakwe cun/jambu... abis nak tunjuk satu dunia....


PENYIBUK = weyh dia da ada awek/pakwe rrrr...fuyyyooohhh... (sambil membuat pengemuman satu asrama tengah-tengah malam bute nih...).....weiyh cepat2 tengok r profile awek/pakwe dia (sambil ramai2 menengok sebijik laptop macam tengok wayang...tapi kecewa abis sebab profile awek/pakwe dia tu "PRIVATE tak hinggattt")









SITUASI 2 :

Apabila si dia nih upload gambar KELUARGA BAHAGIA...aaaaa...aaaaaaaaaaaaaa....KELUARGA BAHAGIA3x

REAKSI

JELES = cehhh....nak tunjuk sangat la dia ada kakak cun, abang jambu , adik jelita, mak vogue, ayah mascotek (maskulin) padahal tak pown...huh..perasan!!!

PENYIBUK = weeyyhhh... jambu air giler abang die/ cun air giler kakak die...... (terus comment kat gambar...puji2 pastu mintak nombor telefon..)






SITUASI 3 :

Si dia ni buat satu statement berani mati (tak takut langsung mak bapak sepupu sepapat datuk nenek dia baca jugak post tu).....lepas tu duk comment2x dia ngan makwe/pakwe dia je dalam post tu.....(lomanntikk sangattt)

REAKSI

JELEZ : cehhhh....aku nak kata line Digi down aku rase ok jer...sampai dalam ceruk hutan belantara sentiasa BERSAMAMUUU.....mesej jelaaaahhh weiiiii...nak tunjuk bahagialah konon kat social network nih...huh..

PENYIBUK : weyyyhhh lomantik giler die orang nih.... (sambil duk mencelah comment kat post tu "korang ni lomantantik giler babi" atau setiap comment pasangan kekasih itu korang tekan "BUTTON LIKE")






CUP CAKES ni along dan saya (sila tekan button backspace 4 kali) yang buat...



SITUASI 4 :

dah asyik kene kondemmm je ngan korang kan...si dia ni pun dah tak buat dah relationship status/ upload gambar family and comment cintan-cintun...si dia pun upload la gambar Chocolate Moist Cake/ Makarroni Makarrena/ Dadih Susu Kerbau/ Nasi Lemak Sambal Belacan (sambil ADD CAPTION kat gambar tuh "ni la resepi baru yang saya masak tadi...family saya kata sedappp tau..hikhik")...sampai meleleh abis air liur ke lantai teman duk menengok nyer...

REAKSI :

JELEZ : ceyhhh...berangan!!! masak air pun mengigil-gigil...nak masak bende alah tuh...huh

PENYIBUK : weyyyhhh.....betul ke dia yang masak nih??? (sambil menggapai IPHONE dan terus mesej ngan abang jambu air si dia tuh...tanya betul ker adik dia yang masak semua benda tu...)



owwwhhh ngatuk dowh...haha...malas dah den nak kerah otak ni..korang jelah yang sambung pulak yer...hehe

(sila sambung dalam ruangan comment dibawah jangan bimbang kamu tidak akan dikategorikan sebagai penyibuk...hehe)

p/s : tulis nama sekali tau kalau nak komen...

2 comments:

Ammar said...

hak2.. nie perli org ke apa? hahaha..

Lumrah hidup dan kehidupan said...

realiti ammar...haha...

lagi entri menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...